Revista Municipal Ajuntament

#8M: MILLOR PREDICAR AMB L'EXEMPLE

Al ple municipal de març aprovàvem una declaració institucional i una moció per donar suport a la vaga feminista del #8M i s’instava al Congrés dels Diputats a posar fi a la bretxa salarial existent entre homes i dones en el món laboral.

Tanmateix, segons informacions de CCOO a l’Ajuntament basades en un estudi fet per la Fundació Surt el 2015, entre la plantilla del nostre ajuntament existia una bretxa salarial favorable als homes d'entre el 9% i el 22% a les diferents categories professionals. Per aquest motiu, exigirem acabar amb aquest problema dins aquesta legislatura i que allò aprovat pel Ple no quedi només en paraules boniques.

En aquell mateix ple, també vam denunciar un presumpte cas d’assetjament psicològic del cap de la policia local envers una sergent, l’únic comandament dona dins el cos. Aquest cas ha deixat en entredit el funcionament del Protocol per a la prevenció i abordatge de possibles assetjaments psicològics i conflictes relacionals de l’Ajuntament, segons l'informe fet pel propi Síndic de Greuges.

Davant d'aquesta denúncia, no podien mancar les paraules de l’alcalde donant una d’aquelles lliçons “magistrals” a l’oposició dient-li com s’ha d’actuar quan ets oposició. Sr. Alcalde, quina experiència té vostè com a membre de l’oposició si mai ho ha estat? O el que pretén és ensinistrar a l’oposició  perquè no molesti a l’equip de govern i gaudir del seu últim mandat amb tranquil·litat?